Nyugdíjba vonul a Phylaxia?

OPIMUS GROUP néven a Budapesti Értéktőzsde „A” kategóriáját célozza meg a teljesen átalakuló PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt. Erről számolt be, a már új név alatt rendezett sajtótájékoztatóján a cég elnök vezérigazgatója, Hudek Csaba.
Rövid történeti áttekintést adott, amely segít a vállalat átalakítására irányuló folyamatok megértésében, és rávilágít arra is, hogy a változások távolról sem szorítkoznak a 102 esztendős cég nevének és logójának leváltására. A stratégiai cél egy transzparensen működő modern nagyvállalat létrehozása volt, amelynek diverzifikált portfoliója, megnövekedett mérete jelentős bevétel növekedést és költségcsökkentést generálhat csoportszinten is. Az EBITDA (működési cash flow) a Phylaxia korábbi negatív értékei helyett már az idei évben elérheti, a 2 Milliárd Ft-t emelkedhet, és a következő években további jelentős eredmény-javulást célozhat meg.
A további részleteket tartalmazó, a sajtótájékoztatóval egy időben kiadott rendkívüli közlemény a innen tölthető le: OPIMUS_Sajto_130611